fbpx

27000 grondbeschikkingen uitgegeven in 4 jaar

In de afgelopen 4 jaar heeft het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) 27000 grondbeschikkingen uitgestrekt aan burgers.

“Dit betekent dat ondanks tekortkomingen er performance is geleverd en wij een behoorlijke uitvoeringscapaciteit hebben. Doch dienen wij dat te versterken als wij de achterstanden met betrekking tot grondzaken willen inlopen,” zei RGB-minister Lekram Soerdjan dinsdag in De Nationale Assemblee.

Soerdjan zegt dat er enkele voorstellen liggen die ondersteuning behoeven. Als voorbeeld noemt hij projecten voor studenten en ook het voorzien van jongeren in verschillende districten van een bouwkavel, zodat ze hun zaken in orde kunnen maken. Het versnelt verbeteren van het grondbeleid heeft zijn volle aandacht, verzekerde hij.

BEKIJK OOK
Ramdin en Tjong-Ahin nemen roer over op Financiën en Planning

“Alle grondaanvragen worden per district afgehandeld. Zo ook de brieven die vanuit DNA worden gestuurd. In zeer urgente gevallen wordt afgeweken van het principe en worden aanvragen ook buiten de geplande periode afgehandeld”, zegt de minister desgevraagd.

Om dichterbij het publiek te komen beschikt het ministerie over een klachtenunit.