27-jarige zonder rijbewijs veroorzaker dodelijke aanrijding

De 27-jarige autobestuurder, Martin C., die op zondag 1 juli twee vrouwen aanreed aan de Indhira Ghandiweg is niet in het bezit van een geldig Surinaams Rijbewijs. De 57-jarige voetganger, Josephine Moesjoekoere, overleefde de aanrijding niet. Haar nicht raakte zwaargewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

Martin reed volgens informatie van de politie met een vrij hoge snelheid vanuit Bernarddorp richting Onverwacht. De twee vrouwen liepen in dezelfde richting aan de rechterkant van de weg. In een flauwe bocht verloor de bestuurder de controle over het voertuig. Hij raakte van de weg en reed de twee vrouwen van achteren aan. De veroorzaker belandde enkele meters verder met het voertuig in een trens.

Josephine belandde door de slag in de trens en werd door omstanders erruit gehaald. De vrouw begaf kort daarna de geest.

De nicht werd met zware verwondingen samen met de bestuurder van het voertuig naar het ziekenhuis afgevoerd. Beiden zijn ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Martin is in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting.

Het lijk van Josephine is voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is door de politie van Rijsdijk overgedragen aan de verkeersunit van Regio midden.(GFC)