27-jarige bromfietsdief in de val gelokt en gepakt

De 27-jarige Raymond H. is door de politie van het ressort Santo Boma in verzekering gesteld, vanwege diefstal van een bromfiets.

De benadeelde Rajesh H. deed op vrijdag 29 maart aangifte van diefstal van zijn bromfiets. Volgens verklaring van H. had hij zijn bromfiets op 29 maart voor een winkelpand geparkeerd toen die gestolen werd.

Een jongere neef van H. ging op 3 mei naar de winkel en werd op dat moment benaderd door Raymond, die hem vroeg als hij belangstelling had om een bromfiets te kopen. De jongere neef van Radjes wist dat zijn bromfiets gestolen was. Hij kreeg het vermoeden dat de aangeboden bromfiets van Radjes kon zijn.

De neef hield Raymond daarom voor, dat hij geïnteresseerd was in het kopen van de bromfiets en dat hij dat geld daarvoor moest gaan halen. Hij stemde toen met Raymond af dat zij elkaar op een bepaald uur weer zouden ontmoeten bij de winkel in verband met de verkoop van de bromfiets.

Het neefje ging naar huis en speelde de informatie door aan H. De politie van Santo Boma werd ingeschakeld.

De wetsdienaren gingen op de afgesproken tijd naar de winkel en troffen Raymond ter plaatse aan. Hij werd aangehouden en bij een onderzoek in zijn woning werd de gestolen bromfiets aangetroffen en door de politie in beslag genomen.

Raymond zegt dat hij de bromfiets had genomen, omdat die onbeheerd voor de winkel stond. Hij is achter slot en grendel geplaatst door de politie van Santo Boma.

De bromfiets is inmiddels afgestaan aan de eigenaar.

Overige berichten