fbpx
26 schapen en 10 geiten: hoe oud is de kapitein?

Op een schip zijn 26 schapen en 10 geiten: hoe oud is dus de kapitein? De bevolking van de Chinese provincie Sichuan was dagenlang in de greep van deze rekensom, die zelfs in de media werd behandeld.

Het was een proefwerk voor vijfdeklassers van een basisschool in Nanchong, maar heel China leek zich ermee te bemoeien – niet in het minst omdat de som volgens velen helemaal niets met rekenen van doen had.

De leerlingen lieten zich niet onbetuigd: de kapitein moest minstens 18 zijn, anders mocht hij geen schip besturen, meende een.

Nee, ouder – “De kapitein is 36 jaar oud. Hij is heel narcistisch, daarom komt het aantal dieren overeen met zijn leeftijd”, wist een andere leerling.

Eén slimmerik zag het zo: “Wij kunnen niet zeker zijn van de leeftijd van de kapitein. Het aantal schapen en geiten is niet relevant voor de leeftijd van de kapitein.”

Dat klopt, onthulde het onderwijsbureau. De vraag was uitsluitend bedoeld om het kritische denkvermogen van de leerlingen te testen.

“’De taak van het onderwijs is niet om gestandaardiseerde reserveonderdelen te produceren … Elk antwoord kan een andere persoonlijkheid weerspiegelen. Een vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn, is een goede vraag”, argumenteerde het bureau.

Er komen dan ook meerdere van zulke vragen, en feedback vanuit het publiek is welkom.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…