26-jarige serveerster: mijn borstimplantaten vergiftigden me langzaam

De 26-jarige serveerster Nat Alexander uit Brisbane, een stad in het oosten van Australië, zegt dat ze langzaam werd vergiftigd door haar borstimplantaten.

Nat had ruim 6 jaren extreme pijn en voelde zich zeer zwak. “Ik had dagelijks het gevoel een kater te hebben. Ik had last van chronische hoofdpijn, vermoeidheid en geheugen- en concentratieproblemen. Ik had ook last van hevige angst en raakte hierdoor geïsoleerd”, zegt Nat.

Nat heeft diverse artsen bezocht en zijn de afgelopen jaren een aantal testen afgenomen, maar de oorzaak kon men niet vinden. “Ik dacht dat ik gek werd”, zei de vrouw die zegt dat ze ernstig ziek was, maar niet wist wat er aan de hand was.

Nadat ze toetrad tot een Facebookgroep van meer dan 70.000 vrouwen die dezelfde klachten ondervonden, begon Nat zich af te vragen als misschien niet haar borstimplantaten de boosdoener waren.

Ze begon ook meer aan zelfonderzoek te doen en kwam tot de ontdekking dat borstimplantaten zeer schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. De bezorgdheid van Nat werd helaas bevestigd door haar borstchirurg.

Zij kwam verder tot de ontdekking dat alle borstimplantaten, hetzij met saline or silicone, het immuunsysteem kunnen aantasten. Vrouwen met borstimplantaten hebben meer kans op lymfeklierkanker.

In februari heeft de Food and Drug Administration (FDA), het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert, alsook de behandeling van bloed, medische producten en cosmetica, vastgesteld dat siliconen een vergif is dat vele functies van het lichaam schaadt, en dus is het een aanslag op je immuunsysteem.

Nat besloot na deze informatie om haar borstimplantaten te verwijderen. Vanaf toen zijn de verdwenen. “Toen ik na de operatie wakker werd en heel diep kon ademen, ervoer ik dat ik de afgelopen 6 jaren niet optimaal kon ademen”, aldus Nat.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...