fbpx

250 veiligheidshesjes voor scholen Para

GFC NIEUWS- Enterprise Ambassadors Network Suriname (EAN) heeft 250 veiligheidshesjes gedoneerd aan scholen in Para.

De scholen die in aanmerking kwamen, zijn: A.J. Welles, Sint Ferdinand, O.S. Onverwacht, O.S. Zanderij en de Bernardus school uit Para.

Bij de uitvoering van dit project is volgens EAN bewust gekozen voor kinderen gekozen omdat zij een kwetsbare doelgroep zijn in het verkeer. Het doel is om bewustzijn te creëren bij de verkeersgebruikers.

De afgelopen maanden zijn er in Suriname veel activiteiten georganiseerd op het gebied van de verkeersveiligheid. EAN wil ook haar steentje bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid in Suriname.

BEKIJK OOK
RBTM houdt 18-jarige met drug in zijn bezit aan

Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen nauwelijks zichtbaar zijn in het verkeer als voetganger of te laat worden gezien. Vooral op lekken waar er geen voetpaden zijn, maakt hen extra kwetsbaar. Met het dragen van deze reflecterende hesjes hopen wij dat de zichtbaarheid vergroot zal worden.

EAN spreekt de hoop uit dat alle weggebruikers rekening met elkaar zullen houden, zodat de verkeersveiligheid gewaarborgd wordt en er geen jeugdige slachtoffertjes te betreuren zullen zijn.

Het Enterprise Ambassadors Network Suriname is op 26 september 2015 in Nederland gelanceerd.