fbpx
25% tot 50% mensen met coronavirus zonder klachten besmetten anderen onbewust

GFC NIEUWS–  Nieuwe informatie uit IJsland en de Verenigde Staten van Amerika toont aan dat 25% tot 50% van mensen die het coronavirus bij zich dragen, geen klachten vertonen. Ze besmetten hierdoor vaker onbewust andere personen in hun omgeving.

Uit een recent gepubliceerd onderzoek uit IJsland komt naar voren dan de helft van de personen die daar positief getest zijn op het coronavirus, geen symptomen hadden. Echter waren ze wel besmettelijk voor anderen.

In de Verenigde Staten ligt het percentage besmette personen zonder klachten, volgens ‘the Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC), lager, ruim 25%. Deze asymptomatische patiënten vormen een groot risico voor mensen die nog niet zijn besmet. 

De CDC overweegt om op zeer korte termijn een ieder te adviseren om een goede kwaliteit mondmasker te gebruiken zodra ze in contact kunnen komen met andere mensen, ongeacht ze kerngezond of ziek lijken te zijn. Ook de andere adviezen zoals een afstand van 2 meter van een ieder bewaren en de handen zeer vaak wassen of desinfecteren met een alcoholgel blijven uiteraard van kracht.

 
 

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.