fbpx

2,5 miljoen kinderen stierven jaarlijks door virusinfectie, maar vaccineren zorgt voor reductie

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Nog steeds zijn er mensen die ervan uitgaan dat vaccineren geen goede optie is om virusinfecties te voorkomen. Ook in deze periode waarin het coronavirus op de loer ligt, zijn er personen die van oordeel zijn dat een vaccin meer kwaad dan goed zal doen.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsGezondheidsdeskundigen die wel een groot voorstander zijn van vaccineren hebben een belangrijke boodschap voor diegenen die tegen het vaccineren zijn.

“Een groot deel van deze mensen die zo hoog van de daken schreeuwen dat er niet gevaccineerd moet worden zouden dat niet eens kunnen doen als ze in hun kinderjaren niet waren ingeënt. Mogelijk waren ze allang overleden”, zegt de bekende Engelse medicus dr. John Campbell.

Hij geeft als voorbeeld, het zeer groot aantal dodelijke slachtoffers door het mazelenvirus. De grote hoeveelheid doden enkele decennia geleden na besmetting met het virus bedroeg wereldwijd jaarlijks meer dan 2,5 miljoen. Tientallen miljoenen onschuldige kinderen, voornamelijk onder 5 jaar oud, kwamen om na besmet te zijn geraakt met het virus.

BEKIJK OOK
Controlepost Zanderij weer operationeel

Maar mede dankzij een zeer intensieve wereldwijde vaccinatiecampagne daalde dit sterftecijfer enorm. In 2016 bijvoorbeeld was het dodental gereduceerd naar 90.000 per jaar.

Maar de laatste jaren is er haast een verviervoudiging van het aantal personen dat besmet raakt met het mazelenvirus. Experts zeggen dat complotdenkers hun kinderen weigeren te vaccineren, met als gevolg meer doden en een opleving van de virusbesmettingen.

Ook andere inentingen tegen difterie, kinkhoest, tetanus, bof, rode hond en polio hebben gezorgd voor veel minder doden.

Experts vragen zich af of de tegenstanders ook zullen weigeren een tetanusvaccin te laten inspuiten wanneer ze gebeten zijn door een hond.

“De meeste van deze anti-vaxxers rennen wel als eerste naar de spoedeisende hulp voor een tetanusvaccinatie wanneer ze gebeten zijn door een hond of op een roestige spijker hebben getrapt”, beweren pro- vaxxers.

De meeste anti-vaxxers blijven echter bij hun standpunt. Ze zijn van mening dat er veel onduidelijkheid bestaat over de veiligheid van vaccins.