fbpx
25 atleten krijgen internationaal taekwondo scheidsrechterscertificaat

World Taekwondo scheidsrechter Rick Cruden heeft aan ruim 30 jonge Surinaamse Taekwondoïns een uitgebreide cursus Taekwondo scheidsrechter (WTF) verzorgd. Rick Cruden heeft de training verzorgd op uitnodiging van Tino Lew (schoolhouder Kimmoo Taekwondo). De training was opengesteld voor alle geïnteresseerde Taekwondoïns in Suriname.

In totaal hebben ruim 30 atleten van 3 Taekwondo scholen geparticipeerd in de training. Rick Cruden is Internationaal scheidsrechter en districtsvoorzitter van de Taekwondo Bond Nederland en heeft ruime internationale ervaring als scheidsrechter.

Het doel van de cursus was om de deelnemers zoveel mogelijk kennis bij te brengen over de regels en het toezien op de naleving van de regels bij taekwondo wedstrijden. Gyorugi of sparren is één van de bekendste en het Olympisch wedstrijd onderdeel van taekwondo.

Nationaal goede scheidsrechters hebben die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen is van belang voor de aansluiting internationaal. Goed opgeleide scheidsrechters nationaal zorgen voor goede wedstrijden waardoor atleten en coaches beter opgeleid zijn voor de internationale wedstrijden.

De cursus was verdeeld over twee intensieve dagen van 4 uur, waarbij op dag 1 de theorie is behandeld en op dag twee is er praktijk geoefend. Instructeur Cruden kon met zijn jarenlange ervaring de deelnemers boeien met vele praktijk voorbeelden.

Tijdens de tweede dag is ingegaan op de praktijk. Gedurende vier uur werden het bewegen als scheidsrechter en de armsignalen geoefend. De energie en enthousiasme zat er goed in en na de vier uur werden alle commando’s nog krachtig herhaald alsof de training pas was gestart.

De deelnemers waren allemaal onder de indruk van de verzorgde training. Een groot deel gaf aan dat ze zich graag meer zouden willen verdiepen in dit onderdeel van de sport. Voor alle deelnemers was het de eerste keer dat er zo in detail is in gegaan op de rol van de scheidsrechter bij Taekwondo.

Naast de scheidsrechter techniek is ook ingegaan op de gedragscode, kleding van scheidsrechters en het groeipad wat je als scheidsrechter kan volgen en waar je aan moet voldoen. De jongste deelnemer was 12 jaar oud en de oudste 43.

Alle deelnemers die beide dagen actief hebben geparticipeerd hebben na afloop een certificaat ontvangen uit handen van de WTF Scheidsrechter Rick Cruden.

Ruim de helft van de deelnemers heeft aangegeven zich meer te willen verdiepen in het vak als Taekwondo scheidsrechter sparren.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…