25.000ste Covid-19-vaccinatie in Suriname een feit

GFC NIEUWSREDACTIE- De 25.000ste cOVID-19-vaccinatie in Suriname is een feit.

Omstreeks 13.00 uur op 31 maart is met het inenten van Grace Tjon A San-Ooft het voormelde aantal gehaald. Dat gebeurde in aanwezigheid van directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid.

Het toedienen van het AstraZeneca-vaccin aan Ooft heeft plaatsgevonden bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS).

Zij mocht uit handen van de directeur Gajadhar Sukul een bloemstuk in ontvangst nemen. “Ik roep Surinamers op om massaal te gaan vaccineren. Ik was ook nerveus in het begin, maar heb mij goed laten informeren. Ik denk dat men gewoon over de streep moet gaan, het is in het belang van onze gezondheid”, zegt de 25.000ste gevaccineerde.

Volgens directeur Gajadhar Sukul heeft het bereiken van dit aantal alles te maken met de ijver van heel veel Surinamers die de afgelopen weken kosten nog moeite hebben gespaard om het vaccinatieprogramma op te starten en uit te voeren.

“Wij vragen de gemeenschap zich te houden aan de maatregelen. Wij kunnen ons geen derde golf permitteren. We gaan door om onze bevolking te beschermen”, benadrukt de functionaris.

Directeur Gajadhar Sukul heeft een bijzonder woord van dank gericht aan het PCS voor gastheer willen zijn van de activiteit waarbij de 25.000ste vaccinatie heeft plaatsgevonden.

Om de landelijke vaccinatie zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat een ieder die gevaccineerd wil worden, zich eerst registreert op de website www.laatjevaccineren.sr.

Indien de online registratie niet lukt, kan er gebeld worden naar het gratis nummer 178.

BEKIJK OOK: Ziekenhuis op Curaçao kan geen patiënten meer opnemen

Overige berichten