24-uursbewaking Village Cécilia in Frans-Guyana

GFC NIEUWS- De gendarmerie zal samen met veiligheidsdiensten 24 uur zorgen voor de bewaking bij Village Cécilia in Matouri, Frans-Guyana.
Niemand mag weg en niemand kan binnen. Er zullen noodingangen zijn, maar die zullen streng gecontroleerd worden, met name het brengen van levensmiddelen. De Inheemsen worden 14 dagen geïsoleerd.
De Inheemsen van het dorp Cécilia zijn volledig verrast door deze beslissing om de gehele Arowakse gemeenschap in te sluiten.
De Inheemsen zijn in shock en zeggen erg bezorgd te zijn vanwege de angst voor massale besmetting verklaart het dorpshoofd Rosita Sabajo.
Volgens Sabajo heeft het medisch team alleen mensen geselecteerd die al symptomen van Covid-19 vertoonden, namelijk koorts en hoofdpijn.
“We werden heel laat gewaarschuwd, dus er zijn veel gezinnen die geen tijd hadden om zich voor te bereiden op deze 14-daagse opsluiting,” zegt ze.
Het stadhuis van Matoury en de stedelijke gemeenschap van Cayenne zullen specifieke maatregelen nemen ten aanzien van afvalbeheer.
ARS vrees voor nieuwe gevallen die verband houden met covid-19. In een brief die door Clara De Bort, de directeur van de ARS Guyana, aan alle medische autoriteiten heeft verstuurd, spreekt zij de vrees uit dat de autoriteiten zich voor moeten bereiden op nieuwe gevallen van het coronavirus, omdat de Arowakse Inheemse gemeenschap van Cécilia nauwe relaties onderhoudt met Inheemsen uit de dorpen Sainte Rose de Lima (Matoury), Balaté (Saint Laurent-du-Maroni) en Javouhey (Mana).
ARS vraagt alle medische teams in geheel Frans-Guyana om alert te zijn en alle patiënten in genoemde dorpen die symptomen vertonen van Covid-19 spoedig door te verwijzen.

Overige berichten