24-jarige opgesloten voor brandstichting

GFC NIEUWS- De 24-jarige Demio L. werd zaterdag aangehouden voor brandstichting.

De jongeman heeft toegegeven dat hij een woning aan de Asidonhopostraat in brand heeft gestoken.

Getuigen verklaarden dat zij een jongeman, die in het zwart gekleed was, hebben zien wegrennen terwijl de woning in brand stond. De hoofdbewoner kreeg sterk het vermoeden dat de brandstichter zijn jongere neef Demio was. Onder andere vanwege de kleding die de vluchtende man aan had. Kort voor de brand uitbrak, waren zij samen met Demio uitgegaan.

Toen de aangever en zijn vrouw het politiebureau Uitvlugt binnenstapten, troffen ze Demio daar aan. Hij was voor ze naar de politie gegaan om aan te geven dat het huis in brand stond.

Demio sprak op bepaalde momenten onsamenhangend en maakte een verwarde indruk. Politioneel onderzoek heeft naar voren gebracht dat Demio niet lang voor de brand SRD 15 aan benzine had gekocht.

Uiteindelijk gaf Demio toe dat hij het huis van zijn neef in brand heeft gestoken. Hangende het onderzoek is hij opgesloten.

Op het woonadres stonden twee woningen. De benadeelde woonde in het achterste huis. Brandweerlieden konden voorkomen dat de voorste woning in vlammen opging.

Overige berichten