fbpx

239 experts slaan alarm: coronabesmettingen vooral door de lucht in slecht geventileerde ruimtes

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- 239 internationale wetenschappers uit 32 landen hebben alarm geslagen en vragen gezondheidsautoriteiten om de corona adviezen zo snel als mogelijk aan te passen. De besmettingen met het coronavirus gaan merendeel door de lucht in niet goed geventileerde binnenruimtes. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart talrijke keren hierover.

afslankbooster GS | GFCBij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols (microdruppeltjes) vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven. Zie link> the-coronavirus-is-airborne

In drukbezochte ruimtes die niet goed geventileerd zijn, zoals geaircondioneerde winkels, lopen mensen een groot risico om besmet te raken, ook al houden ze 2 meter of meer afstand van elkaar.

Het advies is om alleen winkels, kantoren of andere plekken binnen te gaan waar de ramen en/of deuren open staan. Door voldoende te ventileren- de ramen en/of deuren moeten open- zijn de microdruppels snel opgelost en vormen geen groot gevaar meer, stellen onderzoekers.

Een andere optie is om airco’s te voorzien van speciale filters die virussen kunnen opvangen, zoals HEPA- filters in vliegtuigen.

OOK INTERESSANT
Tweedaags werkbezoek TCT-minister aan Frans-Guyana

De WHO en het Nederlandse RIVM weigeren ondanks een opeenstapeling van bewijzen vooralsnog om de adviezen aan te passen.

Deskundigen verwijten deze twee organisaties ervan erg traag te zijn met het toepassen van de nieuwste inzichten en dat kost nodeloos mensenlevens. Zo duurde het maanden voordat de WHO toegaf dat het dragen van mondmaskers zorgt voor minder coronabesmettingen. Tot voor kort weigerde ook het RIVM het gebruik van mondkapjes actief te stimuleren. Het gebruik van mondkapjes werd integendeel afgeraden.

Ook blunderde de WHO vaker! In het begin van de coronapandemie werd gesteld dat besmettingen met het coronavirus van mens op mens niet mogelijk was.

De Duitse topviroloog en regeringsadviseur Prof. Dr. Christian Drosten evenals diverse Japanse- en Amerikaanse topexperts adviseren om niet te wachten op de vaak late adviezen van deze organisatie.

De bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond laat al maanden weten dat er meer nadruk moet worden gelegd op een betere luchtcirculatie. Ramen en deuren moeten open op plekken waar meerdere mensen bij elkaar komen.