fbpx
239 experts slaan alarm: coronabesmettingen vooral door de lucht in slecht geventileerde ruimtes

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- 239 internationale wetenschappers uit 32 landen hebben alarm geslagen en vragen gezondheidsautoriteiten om de corona adviezen zo snel als mogelijk aan te passen. De besmettingen met het coronavirus gaan merendeel door de lucht in niet goed geventileerde binnenruimtes. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart talrijke keren hierover.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols (microdruppeltjes) vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven. Zie link> the-coronavirus-is-airborne

In drukbezochte ruimtes die niet goed geventileerd zijn, zoals geaircondioneerde winkels, lopen mensen een groot risico om besmet te raken, ook al houden ze 2 meter of meer afstand van elkaar.

Het advies is om alleen winkels, kantoren of andere plekken binnen te gaan waar de ramen en/of deuren open staan. Door voldoende te ventileren- de ramen en/of deuren moeten open- zijn de microdruppels snel opgelost en vormen geen groot gevaar meer, stellen onderzoekers.

Een andere optie is om airco’s te voorzien van speciale filters die virussen kunnen opvangen, zoals HEPA- filters in vliegtuigen.

De WHO en het Nederlandse RIVM weigeren ondanks een opeenstapeling van bewijzen vooralsnog om de adviezen aan te passen.

Deskundigen verwijten deze twee organisaties ervan erg traag te zijn met het toepassen van de nieuwste inzichten en dat kost nodeloos mensenlevens. Zo duurde het maanden voordat de WHO toegaf dat het dragen van mondmaskers zorgt voor minder coronabesmettingen. Tot voor kort weigerde ook het RIVM het gebruik van mondkapjes actief te stimuleren. Het gebruik van mondkapjes werd integendeel afgeraden.

Ook blunderde de WHO vaker! In het begin van de coronapandemie werd gesteld dat besmettingen met het coronavirus van mens op mens niet mogelijk was.

De Duitse topviroloog en regeringsadviseur Prof. Dr. Christian Drosten evenals diverse Japanse- en Amerikaanse topexperts adviseren om niet te wachten op de vaak late adviezen van deze organisatie.

De bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond laat al maanden weten dat er meer nadruk moet worden gelegd op een betere luchtcirculatie. Ramen en deuren moeten open op plekken waar meerdere mensen bij elkaar komen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…