fbpx
‘Kerels’ vallen kinderen aan

Een groep van ongeveer 100 gemaskerde mannen heeft in Zweden gedreigd asielkinderen te zullen aanvallen. De politie van Stockholm bevestigde vrijdag dat een aantal mannen is gearresteerd omdat zij zich hadden verzameld met het doel asielkinderen aan te vallen.

Asielkinderen slapen voor het gebouw van een immigratiedienst dichtbij Stockholm
Asielkinderen slapen voor het gebouw van een immigratiedienst dichtbij Stockholm

Volgens de Zweedse politie hield de groep een mars door het centrum van Stockholm waarbij zij flyers uitdeelden met de bedreiging dat zij “straffen zullen uitdelen aan Noord-Afrikaanse straatkinderen die door Stockholm zwerven”.

Lokale media hadden eerder gemeld dat het Centraal Station van de stad de ontmoetingsplek was geworden voor jeugdige criminelen.

“Het is nu genoeg” staat op de flyers, verwijzend naar de recente instroom van vluchtelingen en meldingen van criminaliteit, waarvan wordt beweerd dat die gepleegd worden door migranten.

Zweedse en Britse media meldden dat de mannen vrijdag vluchtelingen hebben aangevallen, maar tot zaterdag was dit nog niet officieel bevestigd.

De gebeurtenissen van vrijdag worden in verband gebracht met de moord op een Zweedse vluchtelingenwerkster. Alexandra Mezher werd vorige week maandag doodgestoken door een 15-jarige vluchteling.

Ook elders in Europa nemen de spanningen toe tussen vluchtelingen en lokale bewoners. In Duitsland werd een handgranaat gegooid naar een vluchtelingenkamp.
Het aantal aanvallen op vluchtelingencentra is in Duitsland vervijfvoudigd. Alleen al in 2015 waren er 1000 aanvallen op vluchtelingen.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…