fbpx

23-jarige vrouw heeft vijf jaar nauwelijks kunnen plassen

GFC NIEUWS- Pollyanna Love heeft vijf jaar lang nauwelijks geplast, vanwege een ernstige blaasontsteking.

Artsen hadden uiteindelijk geen andere keus dan om haar urineblaas te verwijderen en een stomazak aan te brengen, nadat de 23-jarige werd gediagnosticeerd met de zeldzame conditie, het syndroom van Fowler: niet kunnen plassen (urineretentie).

Pollyanna was slechts 18 toen ze voor het eerst behandeld moest worden en kan ze vanaf dat moment niet meer normaal plassen.

Vanaf haar vierde kreeg ze constant blaasontstekingen en ondervond een lastig en branderig gevoel elke keer wanneer ze moest plassen.

Maar vijf jaar geleden was de pijn zo intens dat ze geen drupje plas eruit kreeg en moesten artsen drie liters urine uit haar blaas ledigen. Zes maal meer dan een normale volle urineblaas aankan.

BEKIJK OOK
Arrestanten hebben ook recht op gezonde voeding

Pollyanna vertelt dat ze van alles deed om te genezen van haar symptomen, inclusief een aangepast dieet, maar niets hielp.

“Na de eerste operatie plaste ik steeds minder en minder. Ik leek op een vrouw die negen maanden zwanger was. Zo groot was mijn blaas.”

In maart 2018 kreeg ze hevige pijnen en werd met spoed gebracht naar het ziekenhuis waar de artsen besloten om haar urineblaas te verwijderen.