23-jarige neergeschoten door ex-partner, terwijl hij hun kindje vasthield

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 23-jarige vrouw werd vrijdag in Wanica door haar ex-partner neergeschoten, terwijl de vrouw hun kindje aan hem gaf, omdat hij de baby nog even wilde vasthouden.
De politie van de Nieuwe Grond kreeg de melding van een schietincident aan de Johannes Michelsweg en deed de plek aan voor onderzoek.
Bij aankomst van de politie werd de 23-jarige vrouw M.M. badend in haar bloed aangetroffen. Zij vertoonde een schotverwonding in haar hoofd en in haar buik. Een broer van M.M., die de schutter wilde ontwapenen, liep eveneens verwondingen op in het gezicht.
De schutter, de 34-jarige Rudy Tower, werd in zijn voertuig aangetroffen. Hij had zichzelf na de daad door het hoofd geschoten. In de auto werd er een vuistvuurwapen, een afgeschoten projectiel en vier scherpe patronen aangetroffen, schrijft de PR van het KPS.
Per ontboden ambulance zijn de schutter, MM en haar broer voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Gebleken is dat het motief tot het plegen van deze daad gezocht moet worden in relationele sfeer. M.M. en Rudy hadden een liefdesrelatie van twee jaar, waarbij zij een baby van zeven maanden oud hebben. De jonge vrouw wilde een eind aan de relatie brengen, maar Rudy kon zich niet verenigen met haar besluit.
Om de relatie te redden, toog Rudy kort voor het ongeval met zijn moeder naar de woning van M.M. om zaken recht te trekken. Vermoedelijk was de bemiddelingspoging niet succesvol.
Op een bepaald moment zouden Rudy en zijn moeder de locatie verlaten, maar de man wilde zijn kindje nog even vasthouden. M.M. overhandigde hem dat kind en op dat moment schoot Rudy gericht op de jonge vrouw.
De situatie van MM en haar broer is stabiel, terwijl Rudy het leven heeft gelaten.
De recherche van regio Midden is belast met deze zaak.

Overige berichten