fbpx

22ste mini-kunstgrasveld opgezet te Mottonshoop

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft het 22ste mini-kunstgrasveld in gebruik genomen te Mottonshoop in Paramaribo.

Districtscommissaris Eric Grauwde heeft tijdens zijn toespraak het volgende gezegd: “ik ben echt blij voor jullie. In mijn jeugdige jaren hadden wij dit niet. We hadden velden, die vol zaten met gaten. We hadden geen bal, dus we vulden een zak met papier. Er was heel veel talent, maar de accommodaties en randvoorwaarden waren zeer gebrekkig.

“Nu zijn er betere voorzieningen, dus roept hij de jeugd op om goed te profiteren hiervan. “Kijken we naar de prestaties van onze nationale voetbalselectie, dan wil ik jullie bemoedigen, dat ook jullie daar kunnen zijn als jullie je best doen”, aldus de burgervader die zich richtte tot de jongeren.

Kenneth Jaliëns, vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), zegt dat het een groot moment is voor Kasabaholo, Mottonshoop en omgeving. “Het is het 22ste mini kunstgrasveld dat wordt opgezet.”

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de overheid, Staatsolie en het KNVB.

De Surinaamse overheid zet zich uitermate in om het sportgebeuren naar een hoger niveau te tillen, daarom worden er ook speciale coaches ingezet die jongeren vroegtijdig moeten helpen vormen. Deze coaches zijn klaargestoomd door het KNVB om de ontwikkeling van de sport een boost te geven.

BEKIJK OOK
Suriname vertegenwoordigen op U20 vrouwen WK eer voor Mijensa Rensch

Buurtvertegenwoordiger Helmont Proeve vond het een groot genoegen. Hij zegt dat enkele maanden terug tijdens een bezoek van president Desiré Bouterse, het verzoek is gedaan om de buurt te faciliteren.

Proeve juicht het toe dat de belofte van het staatshoofd is waargemaakt. Met de ingebruikname van dit veld gaat een droom van de bewoners die reeds 25 jaar geleden ontstaan is, in vervulling. Minister Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie benadrukt het belang van onderhoud en roept de burgers op met alle zorgvuldigheid gebruik te maken van dit sportveld.

Hij spreekt de hoop uit dat ook vanuit Mottonshoop sportsterren zullen verreizen. Hij benadrukt verder dat het opzetten van accommodaties teneinde sport en beweging te stimuleren een prioriteit is van president Desiré Bouterse.