fbpx

22 miljoen voor nieuw onderzoek kankerbestrijding in Nederland

Het KWF Kankerbestrijding gaat 22 miljoen euro besteden aan 41 nieuwe onderzoeken naar kanker. De onderzoeksprojecten “beslaan de gehele breedte van de kankerbestrijding”, aldus het KWF op hun website. Het beslaat de “kennis over het onstaan, de groei en de kenmerken van kanker”.

Onder andere het Leids Universiatir Medisch Centrum (LUMC) krijgt bijna 3 miljoen voor het starten van vijf nieuwe onderzoeken, die het komende half jaar starten.
De onderzoeken “richten zich op onder meer het verbeteren van immunotherapie en een behandeling op maat voor vrouwen met een groot risico op het krijgen van erfelijke borst- en eierstokkanker”, schrijft het LUMC in een persbericht.

BEKIJK OOK
Diabetesmedicijn gelinkt aan verminderd risico op dementie

De afdeling immunohematologie van het LUMC krijgt 600.000 euro, omdat “uit onderzoeken blijkt dat het afweersysteem een belangrijke rol kan spelen bij het behandelen van kanker”.

Daarnaast gaat er 700.000 euro naar de afdeling Humane Genetica. Deze afdeling gaat onderzoek doen naar de erfelijke factoren die een rol spelen bij borst- en eierstokkanker.