fbpx
22-jarige student probeert 40 cocaïnebolletjes in onderbroek te smokkelen uit Suriname

GFC NIEUWS- Het BID-team van de politie heeft op 11 juli de 22-jarige Rafael V. aangehouden op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven te zanderij.

Rafael stond op het punt Suriname te verlaten na zijn vakantie hier te lande doorgebracht te hebben. Hij viel bij de visitatie door de mand toen 40 cocaïne bolletjes in zijn onderbroek, dichtbij zijn geslachtsdeel, werden ontdekt.

Rafael werd aangehouden en voor verder onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Narcotica Brigade. Hij is ingesloten.

Rafael heeft verklaard dat hij de drug naar Nederland wilde smokkelen. Voorts dat hij euro 1500,-. zou ontvangen van zijn opdrachtgevers als het hem gelukt was de bolletjes met cocaïne af te leveren in Nederland.

Deze zou de tweede keer zijn dat Rafael cocaïne wilde smokkelen vanuit Suriname naar Nederland. De eerste keer is het hem gelukt door de controle te komen zowel in Suriname als in Nederland.

Rafael bezit de Nederlandse nationaliteit en beweert dat hij student is.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…