22-jarige neergeschoten door politie

De 22-jarige Arcinio P. maandagmorgen rond 10.00 uur neergeschoten door de politie, nadat hij tot twee keren toe waarschuwingsschoten had genegeerd.

De jongeman wordt ervan verdacht twee strafbare feiten te hebben gepleegd. Tegen Arcinio is op 29 januari aangifte gedaan van beroving en wederrechtelijke vrijheidsberoving door zijn ex-vriendin.

De vrouw kon de behandeling die ze kreeg van Arcinio niet meer aan en vluchtte weg uit zijn huis. Zij woonde bij hem in. Zij nam toen haar intrek bij een zus.

Arcinio kwam op een gegeven moment erachter waar zijn ex-vriendin woonde. Vanaf dat moment werd zij door hem belaagd. Op 23 januari deed de vrouw aangifte tegen Arcinio van mishandeling en beroving van een geldbedrag.

Op 29 januari deed Arcinio het woonadres van de vrouw aan en beroofde haar van haar zaktelefoon. Zij deed ook aangifte van dit strafbaar feit.

Maandagmorgen werd Arcinio gesignaleerd in de omgeving van de woning van de vrouw. De politie van het bureau Munder werd toen ingeschakeld.

Toen Arcinio de politieauto zag aankomen, vluchtte hij weg. De politie zette gelijk de achtervolging in. Sommaties om te blijven staan noch waarschuwingsschoten konden Arcinio ertoe bewegen om zijn vlucht te staken.

Uiteindelijk heeft de politie hem neer moeten schieten om hem aan te kunnen houden. Hij is onder politiebewaking in het ziekenhuis opgenomen.

Overige berichten