fbpx

22-jarige gediagnosticeerd met borstkanker nadat huisarts zei dat ze ‘ te jong was’ om die te hebben

GFC NIEUWS- Een jonge vrouw bezocht haar huisarts nadat ze een knobbel voelde in haar borst en kreeg te horen dat ze ‘te jong was’ om borstkanker te hebben, waarna ze antibiotica kreeg voorgeschreven.

Echter onthulde een biopsie kort daarna dat Samantha Reid, toen 22, stadium vier borstkanker had.

Samantha ontdekte de knobbel op 15 februari, nadat haar vriend, Gray, 22, haar omhelsde en haar borst pijn deed.

Ze ging de volgende dag naar haar huisarts die aanhaalde dat het zeer waarschijnlijk ging om vochtophoping of een geïnfecteerde melkklier, alhoewel Samantha geen baby heeft. “ Je denkt toch niet dat je borstkanker hebt,” merkte de huisarts nog op, “ want daarvoor ben je nog te jong.”

De jonge vrouw uit Virginia (VS) werd daarnaast geïnstrueerd om een natte doek op de knobbel te plaatsen en indien die na een week niet was verdwenen, mocht ze de huisarts weer bezoeken.

BEKIJK OOK
77-jarige bejaarde man bij voordeur overrompeld door rover

De natte doek leverde geen resultaat op en kreeg Samantha, nu 23, amoxicilline voor vijf dagen, maar omdat de knobbel niet verdween moest ze een echografie en een biopsie doen in het ziekenhuis.

Enkele dagen daarna werd Samantha gebeld door de chirurg die zei dat ze stage vier borstkanker had en ze terug moest naar het ziekenhuis om haar diagnose en behandelplan te bespreken.

In april – juli onderging ze chemotherapie en in augustus verwijdering van lumpectomie en lymfeklieren.

Samantha zegt: “kanker heft me een les geleerd om mensen niet vooraf te oordelen. Ik besefte dat ik kan proberen om te begrijpen wat een ander meemaak, maar hun volledig verhaal zal ik nooit kennen; dus het is niet op z’n plaats om ze te oordelen.”