fbpx

21 september Dag van Nationale Verbroeding en Eenheid

GFC NIEUWS- De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, laat in een bekendmaking weten dat de regering heeft besloten dat 21 september jaarlijks wordt aangemerkt als Dag van Nationale Verbroeding en Eenheid.
Benadrukt wordt dat deze dag niet is gelijkgesteld met de zondag.
De Vooruitstrevende Hervormings- Partij(VHP) had op 11 september een verzoekschrift ingediend bij de president Chandrikapersad Santokhi om 21 september, de geboortedag van de legendarische leider Jagernath Lachmon, in te stellen tot de ‘Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid’. De jaardag van wijlen Lachmon valt samen met de Internationale Dag van Vrede.
De VHP had op 21 september 2019 in het Lalla Rookh-complex de Nationale Conferentie ‘Nationale verbroedering: kansen en uitdagingen’ gehouden. Op deze conferentie zijn inleidingen verzorgd door een brede vertegenwoordiging van de Surinaamse gemeenschap. Verbroedering heeft zijn nut gehad in het verleden, het is tegelijk vooral essentieel voor een goede toekomst van ons geliefd land Suriname.
Door het instellen van 21 september tot de “Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid”, willen wij als VHP, de verbroederingspolitiek en het nalatenschap van wijlen Mr. Jagernath Lachmon, verduurzamen. Het gaat hierbij ook om de overtuiging dat verbroedering en verbondenheid met elkaar, de enige weg is voor Suriname als een multi-etnische en culturele samenleving, om in eenheid voort te gaan,” schreef de VHP.

BEKIJK OOK
Bende veedieven in de kraag gevat