fbpx
21 jongeren bundelen zich in Social Army om Surinamers te helpen

GFC NIEUWS- Ze timmeren al acht maanden aan de weg met hun sociale projecten en hebben reeds tal van Surinamers uit hun nood weten te helpen.

Een groep jongeren (21) van verschillende buurten met het hart op de juiste plek, heeft zich gebundeld in de organisatie Social Army om hun mede mens te helpen en het milieu helpen schoon te houden.

Deze jongeren uit verschillende buurten, willen zo een positieve bijdrage leveren aan de sociale situatie en de milieubewustwording in Suriname.

“Het helpen van onze medemens en het schoonhouden van ons milieu is ons voornaamste doel. Door middel van sponsoring, donaties en fundraising realiseren wij onze projecten”, vertelt Mitchell Matroos, de trekker van de groep tevens voorzitter van Social Army.

De groep zet zich nu in om de Baby Cheverny te helpen. Deze baby heeft een tumor in de rechterarm en moet naar Colombia voor medische ingreep. Zo zijn er tal van andere verzoeken die Social Army binnenkrijgt.

Er is volgens Matroos een groeiende vraag naar hulp van sociaal zwakkeren. “Wij helpen waar wij kunnen en waar nodig om het leed te helpen verzachten”, zegt Matroos.

Er is niet alleen gekozen om sociaal zwakkeren te helpen, maar ook om het milieu schoon te houden omdat het naar zijn zeggen een belangrijk vraagstuk is, waarmee wij reeds jaren kampen.

“Ondanks de inzet van de overheid en andere organen, zien wij nogal veel vuil langs de wegen in woonwijken, op de bermen, de hoeken en drukbezochte plekken in het land”, geeft Matroos aan.

Dit beeld wil Social Army middels de Trash Challenge-activiteiten veranderen, zodat er overal een schoon Suriname kan zijn.

Bij elke 1000ste like op de Facebook page van de organisatie, wordt deze challenge gehouden op een plek.

De activiteit is intussen in twee districten uitgevoerd nl. Paramaribo (Doekhiweg naast het Zorg en Hoop vliegveld) en het park van Albina. De bedoeling is om in elk district de challenge uit te voeren.

De grootste projecten die tot nu toe zijn uitgevoerd zijn o.a: het koken voor thuis-en daklozen en kindertehuizen, het verzamelen van inboedel en schoolspullen voor de familie Lawtoe, die bij een woningbrand te Albina al hun bezittingen kwijt zijn geraakt.

Ook is er hulp via een geldinzameling aangeboden aan baby Wannes die naar Colombia moest voor een operatie en voor Dhr. Svenso Vrede met een hartafwijking.

Via de Facebookpage van Social Army houdt de groep de samenleving op de hoogte van de uitgevoerde projecten.

Meer nieuws

Nieuw ADEKUS-bestuur officieel ingesteld

GFC NIEUWS- Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft het nieuw bestuur van de Anton de Kom Universiteit geïnstalleerd. Dikke mensen slanken het…

CBvS publiceert jaarverslag 2015

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is uitgekomen met haar jaarverslag over 2015, waarin de algemene financiële en economische ontwikkelingen, alsook het door…

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…