Grote Saramacca Dia aangestoken

GFC NIEUWSREDACTIE- Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga heeft dinsdagavond vergezeld door haar staf de grote “Saramacca Dia” aangestoken.

In verband met divali werd in zeer klein verband met in acht neming van de COVID-19-protocollen de grote dia op het plein te Groningen, Saramacca aangestoken. Deze zal aanblijven vanaf vandaag tot en met 4 november. Het aansteken van de “Saramacca Dia” is vorig jaar in het district ingeluid.

“Vanwege de COVID-19-pandemie kan dit jaar het Divali feest niet uitbundig gevierd worden, we weten allemaal dat de gedachtengang achter het divalifeest veel dieper ligt dan alleen feesten. Want Divali symboliseert de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade, van waarheid op de onwaarheid, van wijsheid op de onwetendheid, van het recht op het onrecht.”

“Ondanks al de problemen die wij thans als burgers van dit land moeten ondergaan zeg ik dat er hoop is. Dit gezegd te hebben wens ik u allen een vreugdevolle Divali,” aldus Sherin Bansi-Durga.