fbpx

203 grondbeschikkingen voor belanghebbenden Zusterproject

GFC NIEUWS- Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) heeft op het Zustersproject Jagtlust, 203 grondbeschikkingen verstrekt.

Dit project dat de woonsituatie van verpleegkundigen in ons land moet verbeteren, staat in het district Commewijne. Velen waren na het in ontvangst nemen van hun stukken, erg blij met deze ontwikkeling kort voor de feestdagen.

Minister Lekhram Soerdjan zegt te weten dat de belanghebbenden lang hebben gewacht, maar gaf aan dat de medewerkers van zijn ministerie nooit stil hebben gezeten. Er zijn lange uren gemaakt om alvast verpleegkundigen blij te maken.

Op het project staan zeven modelwoningen waaruit de toekomstige bewoners kunnen kiezen tegen een soepele financiering via de bank.

Minister Soerdjan wees de verpleegkundigen erop, dat ofschoon ze hun beschikkingen in ontvangst hebben genomen, daarmee de zaak niet is afgedaan. Ze moeten binnen zeer korte tijd hun domein inschrijven in het register van het MI GLIS.

Parlementariër Silvana Afonsoewa die jaren heeft getrokken om dit project van de grond te krijgen is ook blij dat nu concrete acties zichtbaar zijn. Ze liet weten dat het terrein totaal onbegaanbaar was, maar dat de aannemer alles in het werk heeft gesteld om het gebied tot ontwikkeling te brengen.

BEKIJK OOK
Suriname debuteert op Centraal-Amerikaanse en Caribische bodybuilding- en fitnesskampioenschappen

Ze was ook ingenomen met het geduld dat de groep aan de dag heeft weten te leggen en is blijven geloven dat het project wordt uitgevoerd. Het heeft lang geduurd maar de aanhouder wint, Aldus Afonsoewa.

Ze is ook blij met de soepele financiering die is geregeld voor de verpleegkundigen. De woningen kosten tussen de SRD.80.000 – SRD. 250.000 tegen een rente van 5%.

Op het project staan er zeven modelwoningen. Afonsoewa wil zich sterk maken om deze huizen aan de mensen die ze het hardst nodig hebben toe te wijzen.

Ze gaf verder aan dat verpleegkundigen een belangrijke doelgroep vormen en daarom ook recht hebben op goede huisvesting.