2021 wordt bestempeld als het jaar van de schandalen en blunders van de regering

INGEZONDEN– De NDP heeft in 2021 vele bekende en onbekende, maar bovenal hardwerkende leden, vrienden en ondersteuners van de ideologie verloren.

Het verlies heeft ons diep geraakt, het gemis is groot voor hun families en gezinnen en ook voor de partij. Laten wij kracht putten uit hun toewijding om door te gaan met het werk.

De meest kostbare bezittingen die de mens in het leven kan hebben zijn gezondheid en voorspoed. In staat zijn in het leven te staan met wijsheid, voorzienigheid, liefde, verbondenheid, innerlijke vreugde en vrede.

Helaas is 2021 het jaar geweest van de sociaal-maatschappelijke achteruitgang door onder andere verslechterde gezondheidszorg en een verloederde economische positie van het volk.

Het jaar heeft zich gekenmerkt met een groot aantal COVID-19 doden door slecht beleid, slechte naleving en willekeur bij de handhaving van maatregelen. Al snel na het aantreden van de huidige regering in juli 2020 is er een drastische ommekeer gekomen in de levensstandaard en de kwaliteit van het leven van de Surinamer.

Dit is in 2021 verder verslechterd door: de stijging van de werkloosheid, verruwing van de criminaliteit, stijging van drugstransporten, stijging van illegale houttransporten, een slecht schooljaar welke de achteruitgang van het onderwijs aangeeft, daling van de koopkracht vanwege belasting verhogende maatregelen, herhaaldelijke devaluaties, afschaffing van subsidies, het ontzeggen van toegang tot adequate gezondheidszorg, grote achteruitgang in de private sector met als gevolg de sluiting van vele bedrijven.

Het jaar 2021 wordt bestempeld als: “het jaar van de schandalen en blunders van de regering”. Enkele hiervan zijn corruptie schandalen zoals het SURFIN schandaal, het HPSG schandaal, maar ook mensenhandel- en mensensmokkelschandalen, een blunderend optreden van de President bij het tv programma College tour in Nederland en een blunderend optreden van de vicepresident bij de Concacaf voetbalwedstrijd.

Dieptepunten uit 2021, die de gemeenschap niet zal vergeten, zijn de belemmering van journalisten om hun werk uit te oefenen welke heeft geleid tot de brute mishandeling van een journalist gevolgd door een merkwaardige wijze van afhandeling door het Openbaar Ministerie, welke steeds duidelijker de politieke bemoeienis van de regering bij de rechterlijke macht suggereert.

De NDP is kritisch geweest naar de regering en heeft zich constructief opgesteld. Echter is niet geluisterd en maatregelen zijn ongeacht de invloed op het volk, doorgedrukt vanwege de parlementaire meerderheid en om de overeenkomst met IMF voor te bereiden.

De NDP heeft haar verantwoordelijkheid steeds weer getoond en haar bijdrage verder geleverd in DNA als stem van het volk, in de Staatsraad, maar ook in de gemeenschap bij de uitvoering van verschillende sociale projecten.

De NDP is in transitie en heeft in 2021 haar sterktes en zwaktes geïdentificeerd, waarbij partijleden landelijk zijn geïnformeerd en getraind tijdens de Operatie “NDP op weg”.

In 2022 zal het tempo worden opgevoerd en zal de partij verder werken aan de verbetering van de interne structuur en de ingezette veranderprocessen.

Elk begin kent een einde en elk einde kent een begin. Wij kijken reikhalzend uit naar het nieuwe jaar met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. Steeds weer biedt 1 januari ons een moment van reflectie, na feestelijke afsluiting van het afgelopen jaar. Wij weten waar we voor staan, wij weten waar we naartoe werken, wij weten dat u ons waardeert.

De NDP wenst u een gezond, rechtvaardig en beter 2022!