fbpx

2020 is voor Suriname het jaar van schrikaanjagende armoede en corona

GFC NIEUWSREDACTIE- 2020 mag voor Suriname de geschiedenis in gaan als het jaar van de schrikaanjagende  armoede en de ontwrichtende gevolgen die het coronavirus met zich meebrengt.

Dit jaar zijn veel gezinnen in Suriname nog verder in een financiële misère terechtgekomen door onder meer het wanbeleid van regeringen en de verlammende werking die de verstrekkende coronamaatregelen hebben op de economie.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) woensdag weten aan GFC Nieuws.

“Er zijn een heleboel kleine ondernemers die dit jaar heel veel slapeloze nachten hebben gehad en nog steeds hebben, vanwege de coronamaatregelen. Er zijn vrouwen bij ons bekend die letterlijk huilend en piekerend de nacht  in bed doorbrengen omdat zij zich ernstige zorgen maken over de toekomst van zichzelf, hun man en kinderen”.

“Deze beperkende maatregelen hebben een desastreus effect op hun inkomsten. Het merendeel ondernemers is volledig aan hun lot overgelaten en weet niet hoe ze de maandelijkse vaste lasten moeten betalen”, vertelt Soelijem Atmo van het KSVC.

BEKIJK OOK
Bende veedieven in de kraag gevat

Maar ook de gemiddelde loontrekker heeft volgens het VrouwenCollectief in 2020 noodgedwongen met veel minder genoegen moeten nemen. Vooral diegenen met een erg laag salaris ervaren de gigantische prijsverhogingen die dit jaar binnen diverse segmenten zijn doorgevoerd als heel erg zwaar.

“Het jaar 2020 is voor vele minder draagkrachtigen in Suriname het jaar van de schrikaanjagende armoede en natuurlijk ook het coronavirus. Het merendeel mensen ziet het licht aan het einde van de tunnel nog niet”.

“Men weet niet wat hen nog te wachten staat. Wordt alles nog duurder? Gaan wij er nog verder op achteruit en moeten wij nog meer inleveren? Dit jaagt schrik aan! Het belaagt de gemoedsrust van velen die nu buiten hun schuld in een financieel precaire situatie zijn terecht gekomen”, aldus het KSVC tegenover GFC Nieuws.