fbpx

20 maanden cel voor man die puppy’s smokkelde en nog eens 6 jaar en 6 maanden celstraf voor drugssmokkel

Een man die gepoogd heeft om 23 puppy’s van Maleisië te smokkelen naar Singapore moet van de rechter 20 maanden brommen. Daarnaast is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en 6 maanden voor drugsbezit.

De Singaporees Cheow Yon Siong (53) werd schuldig bevonden aan overtreding van de Wet op bescherming van dieren en vogels en het bezit van methamphetamine, een witte kristalvormige drug die mensen gebruiken door hem te snuiven, te roken of met een spuit te injecteren. Sommigen slikken het zelfs gewoon in.

Siong heeft toegegeven dat hij zijn jacht had ingezet, zodat de puppy’s in Singapore konden worden binnengesmokkeld. Hiervoor zou hij US$ 1000 ontvangen.

BEKIJK OOK
Financiën stelt US-dollars beschikbaar aan importeurs

De man werd tijdens een reguliere patrouille van de kustwacht gestopt en werden de honden ontdekt. De dieren waren opgesloten in 6 kooien zonder water en voeding.

Het ging om verschillende rashonden: 9 poedels, 5 shih tzus, een hondenras afkomstig uit Tibet, 4 pomeranians (dwergkeespups), 2 Franse bulldogs en 2 golden retrievers, een hondenras uit Schotland.

Elf van de honden hebben het niet overleefd.