fbpx

20 jaar cel na dodelijk ‘geintje’

Redactie GFC Nieuws — Een Californische man is veroordeeld tot 20 jaren gevangenisstraf omdat hij in november 2017 “voor de grap” agenten had afgestuurd op iemand, die vervolgens door de politie werd doodgeschoten. De agent die het slachtoffer (rechts) door het hoofd schoot, werd daar niet voor vervolgd.

Tyler Rai Barriss (links) had al tientallen valse noodoproepen gedaan zodat de oproerpolitie ten onrechte naar woningen uitrukte. Dit type pranks wordt ‘swatting’ genoemd, vanwege de inzet van SWAT-teams. De ‘pranker’ maakt melding van een zwaar misdrijf, om zeker te zijn dat een zware politiemacht naar het vermeende plaats delict gaat.

De 19-jarige gamer Casey Viner kreeg ruzie met Shane Gaskill (20), tegen wie hij online ‘Call of Duty’ speelde. Viner vroeg Tyler Barriss zijn tegenstander te ‘swatten’.

Gaskill kreeg daar echter lucht van en daagde Barriss uit de politie naar zijn huis te sturen.  De plaats die hij aan Barriss opgaf, was echter zijn oude adres waar hij al geruime tijd niet meer woonde.

BEKIJK OOK
Waterkant woensdag en donderdagavond afgesloten voor werkzaamheden

Barriss belde vervolgens het alarmnummer en deed alsof hij zijn vader had neergeschoten. Hij zei tegen de telefoniste dat hij ook zijn moeder en broer onder schot hield.

Op het adres trof de politie de nieuwe bewoner, Andrew Finch (28), in gezelschap van twee personen aan. Een agent dacht dat Finch een wapen trok en schoot hem door het hoofd. De man bleek echter ongewapend.

Barriss kreeg vrijdag 20 jaar. Viner en Gaskill komen eveneens voor de rechter. De agent die Finch doodschoot, kreeg betaald verlof.