20.000 euro tip die leidt naar dader explosies filialen Suri-Change

Euros

GFC NIEUWSREDACTIE- Suri-Change B.V. looft een beloning uit van 20.000 euro voor de tip die leidt naar de dader (s) van de explosies bij een aantal filialen in Nederland.

Op last van de Amsterdamse burgemeester Halsema zijn drie vestigingen van Suri-Change voor een half jaar gesloten. De burgemeester nam dat besluit vanwege “het ernstige gevaar voor de openbare orde en een risico op herhaling”, melden Nederlandse media.

Ook na het sluiten van de panden ging er een explosief af bij een van de vestigingen. Waarom er explosies plaatsvinden en wie daar achter zitten, is nog onduidelijk.

Suri-Change zegt te begrijpen dat de veiligheid van omliggende ondernemers en inwoners prioriteit heeft, maar betreurt de sluitingen.

In het hoofdkantoor van het bedrijf in Rotterdam werden in maart vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit cocaïnehandel.

Criminele geldstromen zouden via het bedrijf lopen. Daarbij zou een van de verdachten gebruik hebben gemaakt van een crimineel financieel netwerk in Nederland, Slowakije en Suriname.

OOK INTERESSANT
Handelingen brandstichtende jongeren vastgelegd op camera

Suri-Change ontkent alle betrokkenheid bij criminele activiteiten. In de verklaring stelt de organisatie dat “de beschuldigingen ongegrond” zijn.

Volgens het bedrijf is er geen verband tussen de explosies en “veronderstellingen over onderwereldconflicten, drugshandel of witwassen”.