fbpx

2 vreemdelingen die zich voordeden als politieagenten gepakt, nog 2 voortvluchtig

GFC NIEUWS- Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op 9 december de 26-jarige H.V. en de 28-jarige verdachte R.D. op de kruising gevormd door de Rembrand- en de Albert Cuypstraat aangehouden. Nog twee verdachten zijn voortvluchtig.
H.D. en R.V. deden zich voor als politieagenten en waren gekleed in kogelwerende vesten met als opschrift “Politie”. Beide mannen worden ervan verdacht op 30 november jongstleden een roofoverval te hebben gepleegd aan de Patatawiristraat. Daarbij werd een man beroofd van zijn sieraden en geld, waarna zij het hazenpad kozen. De man deed aangifte van diefstal middels geweldpleging op het politiebureau Geyersvlijt.
Leden van het RBTP signaleerden op 9 december een verdacht voertuig met vier inzittenden aan de Jan Steenstraat en reden deze op een bepaald moment klem. Terwijl de politiemannen naar het voertuig liepen, namen ze duidelijk waar toen één der inzittenden een zwaar wapen tevoorschijn haalde. De politie aarzelde niet en was op dat moment genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden.
De verdachten zagen kans weg te rijden, maar werden achterna gezeten door het RBTP. Zij werden vervolgens wederom klemgereden aan de Rembrand- en Albert Cuypstraat. Drie verdachten kozen het hazenpad van wie één hunner het aangrenzend bos invluchtte.
In het voertuig werd de verdachte H.V. met een vuistvuurwapen en een schotverwonding – die hij vermoedelijk heeft opgelopen bij de aanhouding – aangetroffen. De gewonde verdachte werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Het bosschage werd vervolgens door het RBTP uitgekamd en werd de 28-jarige R.D. daarbij in de kraag gevat. Het tweetal heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Er wordt aan de opsporing en aanhouding van de twee voortvluchtige pseudo-agenten gewerkt, die met het zwaar wapen vandoor zijn gegaan.
H.V. en R.D. zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het vluchtvoertuig en een vuistvuurwapen zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn er ook onderdelen van het gestolen voertuig, waarmee zij de roofoverval hadden gepleegd aan de Patatawiwiriestraat in de woning van de verdachten gevonden en eveneens in beslag genomen.
Het onderzoek wordt voortgezet door Kapitale Delicten.

BEKIJK OOK
42-jarige motorfietser doodgereden door vrachtwagen