fbpx
2 meter afstand bewaren blijkt niet genoeg, het moet 7 tot 8 meter zijn om coronabesmetting te voorkomen

GFC NIEUWS– De twee -meter afstand die wordt geadviseerd om besmettingen met het coronavirus te voorkomen, blijkt niet voldoende te zijn. Volgens een nieuwe studie die is uitgevoerd door ‘the Massachusetts Institute of Technology’ (MIT)  zou de afstand minstens 7 tot 8 meters moeten zijn.

Internationale gezondheidsexperts adviseren nu nog om een afstand van 2 meter van anderen te bewaren.

Maar volgens de Amerikaanse onderzoekers kunnen virusdeeltjes die vrijkomen bij het niezen en hoesten, met een snelheid van 10 – tot 30 meter per seconde de lucht in worden geslingerd. Deze virusdeeltjes zorgen voor een “wolk” die ruim 7 tot 8 meter verder kan reiken.

De researchers die hun bevindingen hebben gepubliceerd in ‘The Journal of the American Medical Association (Jama)’, waarschuwen verder dat de virusdeeltjes die vrijkomen bij niezen en hoesten, nog uren als nevel in de lucht kunnen blijven hangen.

KIK OP DEZE LINK VOOR ALLE DETAILS OVER DEZE STUDIE>>> Potential Implications for Reducing Transmission of COVID-19

 

 

 

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.