fbpx

2 kilometerslange lozing Mahostraat wordt eindelijk uitgediept

GFC NIEUWS- Surzwam heeft een aanvang gemaakt met het uitdiepen van de oostelijke straatlozing van de Mahostraat in het ressort Kampong Baroe.
Dit project wordt in opdracht van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij en op verzoek van districtscommissaris Sherin Bansi- Durga, die zondag een spoedonderhoud had met de minister van LVV over een aantal probleemgebieden in het district.
De plaatselijke landbouwers hadden een beroep gedaan op de bestuursdienst en de rayonleider van LVV daar zij bij kleine regenval te kampen hadden met wateroverlast. Dit probleem is jaren niet aangepakt.
De lozing die een lengte heeft van bijkans 2 km is door de jaren heen dichtgeslibd, waardoor het water niet vrijelijk kon wegstromen. Het Mahogebied staat bekend als een landbouwgebied, alwaar gewassen, zoals: bananen, peper en cassave worden geteeld.
Met het uitdiepen van deze lozing gaat een wens van de landbouwers in vervulling. De landbouwers zullen nu gemotiveerd de landbouw in dit gebied uitoefenen.

BEKIJK OOK
Shofar Sno ontvangen door president en first lady vanwege bijzondere prestatie