fbpx

2 coronamedicijnen die zeer effectief en veilig blijken worden mogelijk snel goedgekeurd

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE– De twee nieuwe coronamedicijnen die zeer effectief en veilig blijken te zijn, zullen waarschijnlijk zo snel als mogelijk goedgekeurd worden voor gebruik in ziekenhuizen.

Regeneron heeft een spoedvergunning aangevraagd bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor zijn antibody cocktail -COV2. Het middel is recentelijk met zeer veel succes toegepast bij de behandeling van president Donald Trump.

Ook een andere farmaceut die een vergelijkbaar geneesmiddel met antilichamen produceert tegen Covid-19, Eli Lilly, heeft een verzoek ingediend bij de FDA. 

De behandeling van Covid-19- patiënten met antilichamen is volgens de eerste onderzoeksresultaten, hoewel voorlopig, zeer doeltreffend en veilig. Regeneron is een van de leiders in de race om antilichamen te ontwikkelen om coronavirusinfecties te voorkomen of behandelen.

BEKIJK OOK
Zwemkampioen Renzo Tjon A Joe hoopt dat Surinaamse overheid zich aan belofte houdt

Dokter Scott Goddlieb, voormalig FDA- commissaris,  zegt aan CNBC dat  de antibody cocktail REGN-COV2 niet alleen succesvol gebruikt kan worden als medicijn tegen de ziekte. De antibody cocktail van Regeneron zou volgens hem ook als een vaccinatievorm kunnen worden toegepast.

Het probleem is echter dat Regeneron in staat is om slechts 300.000 doses van het middel voor het einde van 2020 te  produceren, de concurrent Eli Lilly 1 miljoen doses.