2 artsen dood door coronavirus, 4 aan beademingsapparaat, collega- arts waarschuwt de wereld

GFC NIEUWS- Het coronavirus eist dagelijks meer onschuldige levens op. Twee artsen in de bloei van hun leven zijn recent overleden in Italië. Steeds meer collega-artsen in dat land waarschuwen burgers over de hele wereld om zelf preventieve maatregelen te treffen om zo de verspreiding van het dodelijke virus te beperken.

“Laat niemand u voor de gek houden dat er alleen maar oude mensen ziek worden door het virus. Ook veel personen van 30, 40 en 50 jaar oud liggen aan nu aan onze beademingsapparaten te vechten voor hun leven en sommigen gaan dood! Ik ben boos vanwege de laksheid van veel mensen die het virus niet serieus nemen”, vertelde een medische specialist gisteren op de televisie.

Een andere arts vraagt zich af of het zo’n groot offer is om voorlopig niet niet drukke plekken zoals restaurants te gaan. “Is het echt zo’n enorm offer om niet naar de kroeg of het restaurant te gaan?”, schrijft hij op Twitter.

Een medische specialist in Spanje waarschuwt burgers over de hele wereld: “Tot voor kort hadden wij ook maar 1 persoon die besmet was met het coronavirus. Nu zijn het er zovelen. Onderschat de gevolgen dus niet, het kan snel gaan omdat besmette personen in het begin geen symptomen vertonen en iedereen in hun omgeving kunnen besmetten. Nemen jullie zelf alle noodzakelijke maatregelen om verspreiding te voorkomen. Ga niet naar drukke plekken“, zegt hij bijna huilend in een filmpje dat viraal gaat in dat land. 

Ook de Europese top gezondheidsexperts waarschuwen en adviseren een ieder om de voorschriften in acht te nemen. “Ook al woon je in een land waar het virus nog niet officieel is geconstateerd of er nog weinig mensen zijn besmet. We zien in veel landen dat de verspreiding ontzettend snel kan gaan en de situatie uit de hand loopt. Burgers moeten vooraf op strikte wijze zelf maatregelen treffen en niet wachten tot het te laat is”

Experts hebben sinds vorige maand een lijst samengesteld met adviezen om de kans op besmettingen met het coronavirus te verkleinen. Deze zijn als volgt.

1.Elkaar de handen niet schudden.
2.Je handen veel vaker wassen met vloeibaar zeep en vervolgens drogen met een schoon wegwerp servet en/of desinfecteren met een alcoholgel.
3.Beperk of vermijdt ook het lichamelijk contact met anderen en vermijdt drukke plekken.
4.Houdt afstand, tenminste 1 tot 2 meter(s), van anderen.
5.Gebruik vooral in publieke ruimten, na het wassen van je handen, een schoon servet om de kraan te sluiten en eventueel deurknoppen, andere knoppen en hendels te bedienen.
6.Was ook je handen of desinfecteer deze direct na het aanraken van contant geld, hendels en knoppen in publieke ruimten, het openbaar vervoer, hendels van winkelwagens, pinapparaten.
7.Vermijdt het contact met personen die koorts hebben en/of griep – of verkoudheidsverschijnselen vertonen of uit risicogebieden komen.
8.Bij hoesten en/of niezen een wegwerp zakdoek gebruiken en deze gelijk in de vuilbak doen om anderen niet te besmetten. Indien u geen wegwerp zakdoek voorhanden heeft: hoesten en/of niezen in de binnenkant van de ellebogen.
9.Blijf bij griep, verkoudheid, koorts en/of ademhalingsklachten thuis in afzondering van anderen.
10. Maak plekken zoals tafels, hendels, knopjes, toetsen, leuningen, autosturen en materialen die regelmatig door anderen worden aangeraakt regelmatig schoon met een desinfecterend middel.

 

Overige berichten