191 rekruten beginnen aan Elementaire Algemene Opleiding KPA

GFC NIEUWS- Het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) is intussen aangevangen met de Elementaire Algemene Opleiding (EAO).

Maandag zijn 191 rekruten vertrokken naar de Ayoko-kazerne, meer bekend als Bos Bivak Zanderij (BBZ), waar de groep de introductie veldtraining zal ondergaan.

De rekruten zijn voor hun vertrek zoals gewoonlijk door diverse functionarissen van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) toegesproken.

Regillio Blijd, diensthoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), bedankte de commissie Werving en Selectie en de minister Stuart Getrouw voor het werk dat zij verricht hebben om te komen tot deze nieuwe groep rekruten.

“Zonder deze mensen waren jullie vandaag niet hier. 35 jaren terug zat ik ook in deze positie. Blijven jullie vooral positief, voer alle opdrachten uit, wees gemotiveerd en zeg aan je hart je kan het aan. Laat me horen dat een ieder door is”, zei het diensthoofd aan de rekruten.

De Beleidsadviseur op Juspol, Georgetine Acton, zei dat ze de groep pas na deze fase zal feliciteren. Volgens haar is dit het moment om te werken aan hun zelfdiscipline.

“Jullie gaan een geweldige organisatie ondersteunen waar jullie te maken zullen hebben met de doelgroep gevangenen. Als je het haalt, stap je het korps binnen waarin mensenrechten gelden. Gedetineerden zijn mensen zoals u en ik en dat betekent dat je in dat kader zal moeten werken. Samen met de leidinggevende zullen we ervoor moeten zorgen dat deze mensen terug komen in de maatschappij”, vertelde Acton.

Volgens de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone, kijkt het ministerie uit naar het eindtraject. “Wij waren voor deze lichting gefocust op een aantrekking van 400 man, daarna 200 man en ik moet net al horen dat het 191 geworden is. Niemand valt meer uit. We hebben jullie allemaal nodig”, gaf de directeur de heren en dames mee.

Deze twee weken wordt er gewerkt aan hun mentale vorming. Er zal volgens het opleidingsteam fysiek veel getrokken worden aan die mannen, omdat ze klaargemaakt worden om als volwaardige penitentiaire ambtenaren in de strafinrichtingen te kunnen werken.

De coördinator opleiding KPA, Soerenderdath Basdew, zegt dat er meer dan 700 sollicitanten hebben deelgenomen aan de sollicitatiegesprekken. Na de screening zijn 439 doorgestroomd voor deelname aan de medische keuring, sporttest en psychologische test. Uiteindelijk zijn er 191 overgebleven voor de EAO. Na deze fase volgen de theorielessen in februari.

Basdew geeft aan dat naast deze nieuwe groep rekruten nog 300 manschappen nodig zijn om het tekort in de strafinrichting op te vangen.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer nieuws

Veiligheid fundament voor goede verkiezingen

GFC NIEUWS- Zonder een heel goed opgezet veiligheidsplan, kan er niet worden gesproken van goed georganiseerde verkiezingen. Bekijk ook een ander interessant bericht door op…

Franse ambassadeur Joly naar Cayenne

GFC NIEUWS- De ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Antoine Joly, is vanmiddag vervoerd naar Cayenne, Frans-Guyana. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de…

Extreem lelijke kat hit op sociale media

GFC NIEUWS- Een 6-jarige sphynx (Canadese naaktkat) uit de Zwitserse plaats Rüti is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste poezen op sociale…

Ndjuka neemt maatregelen tegen COVID-19

GFC NIEUWS- Het stamhoofd heeft de boodschap laten inspreken door een van zijn basya’s. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link…

Overleg op hoog niveau in Lawagebied

GFC NIEUWS- Granman Ipomadi Pelenapin, zijn traditionele leiders en de leiders van de Wayana aan de Franse kant van de Lawarivier hebben besloten dat door…