fbpx
Facebook Pagelike Widget

190 illegalen verwijderd uit concessiegebied Iamgold

Een gemengde eenheid bestaande uit leden van: de politie Regio Bijstand Team Oost, de Mobiele Eenheid, het Nationaal Leger en de Commissie Ordening Goudsector heeft een succesvolle vier dagen durende actie uitgevoerd tegen goudzoekers en andere personen die zich illegaal bevonden in het consessiegebied van Iamgold in het Meriangebied.

Het Meriangebied bevindt zich in het district Brokopondo.

Er zijn 190 personen uit het gebied verwijderd; 40 waren vrouwen.

De eenheid heeft, met ondersteuning van Iamgold onder andere 30 pompen en 6 graafmachines uit het gebied gehaald. Er moest heel veel tact worden gebruikt om de illegalen uit het concessiegebied te krijgen, laat de politie weten.

Het optreden in het Meriangebied volgde na de actie enkele dagen terug te Dam 10 in hetzelfde district. De algehele leiding over deze operatie lag in handen van de hoofdinspecteur van politie, Stanley Benschop.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.