19- jarige vrouw: ‘ik wil weg uit Suriname omdat ik niet zo wil eindigen als mijn moeder’

holland molens

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De laatste tijden beweren steeds meer jongeren dat ze de kans op een rooskleurige toekomst in Suriname als zeer klein inschatten.

Het zijn voornamelijk tieners en twintigers die openlijk aangeven dat ze naar het buitenland willen vertrekken omdat ze in de overtuiging leven dat ze daar veel meer kunnen verdienen en hun dromen eerder kunnen waarmaken.

Vooral Nederland is in trek bij veel Surinaamse jongemannen en jongedames.

GFC Nieuws vroeg aan de 19- jarige Lucretia, een dame uit Paramaribo die al jaren aangeeft dat ze wil verhuizen naar Europa wat haar precieze beweegredenen zijn.

“Ik wil naar Nederland om daar hard te werken en veel geld te verdienen. Ik wil niet zo eindigen als mijn moeder. Ik zie hoe hard zij haar best doet om ons gezin te eten en drinken te geven. Maar ze gaat eraan onderdoor”, stelt het tienermeisje.

“Behalve de vaste baan die mijn moeder heeft in een winkel tot zes uur, bakt ze al jaren in de avond urenlang chips om die te verkopen in de supermarkt”,

OOK INTERESSANT
Surinaams gezin dat in Nederland was: 'De winkels gaan veel te vroeg dicht'

“Maar ik, mijn broertje en moeder hebben het toch nog heel zwaar en er is altijd een tekort aan geld. Wij leven in een huurhuis met alleen kapotte spullen en hebben in onze jeugd nooit iets leuks gedaan”.

“Nooit vakantie in het binnenland, geen bioscoop, niets! “Het leven bestaat uit naar school gaan, thuiskomen, werken, mijn moeder helpen”.

De jongedame legt uit aan GFC dat ze niet zo wil eindigen als haar ma.

“Als mijn moeder ouder is en niet meer kan werken zal ze van een AOV moeten rondkomen. Ik wil mijn leven niet zo vergooien. Ik wil weg uit deze hel en ik ga ook weg naar Holland”, aldus de tiener.