fbpx

19-jarige opgesloten voor afpersen scholier (14)

De 19-jarige Clarence. S. werd vorige week dinsdag door de politie van het ressort Santo Dorp aangehouden.

Clarence wordt ervan verdacht een mobiele telefoontoestel van een 14-jarige scholier te hebben weggenomen, en wel kort nadat hij vroeg om het te bezichtigen.

Volgens verklaring van de scholier zat hij in een PSB-lijnbus op weg naar huis. Naast hem zat een man met een fors postuur die hem vroeg als hij beltegoed had. Die man was Clarence S. Nadat de scholier hem gezegd had niet over beltegoed te beschikken vroeg Clarence hem om zijn telefoon te bezichtigen.

Nadat de scholier de zaktelefoon aan Clarence overhandigde, zei hij dat hij de zaktelefoon zou houden. Vervolgens haalde Clarence een mes tevoorschijn uit zijn schoudertas en drukte die tegen de buik van de scholier.

BEKIJK OOK
Mac Andrew en Mathoera worden belast met waarneming op respectievelijk ROM en Onderwijs

Uit vrees zei de scholier niets en stapte kort daarna uit de bus. De scholier ging gelijk naar het politiebureau Santo Dorp voor het doen van aangifte. Na de aangifte nam de politie de scholier mee in de auto om het gebied af te kammen.

De scholier zag Clarence voor een winkel staan. Hij werd vervolgens door de politie staande gehouden en gefouilleerd. De zaktelefoon van de scholier werd aangetroffen en een mes. Clarence werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Deze brutale afperser is achter slot en grendel gezet door de politie van Santo Dorp.