fbpx

19-jarige inbraakverdachte neergeschoten door de politie

GFC NIEUWS- De politie heeft afgelopen week schoten gelost op een 19-jarige inbreker.
In de vroege ochtend van 20 november kreeg de politie een melding binnen van een inbraak bij een pand aan de Fred Derbystraat. Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) reageerden ook op deze melding. Bij aankomst van de wetsdienaren bevond de verdachte zich nog in het gebouw. Deze zag kans via het dak uit het gebouw te vluchten.
In de Drambrandersgracht werd de verdachte gesignaleerd en door het RBTP klemgereden. Ondanks de verdachte inbreker tot stoppen werd gesommeerd, zette hij zijn vlucht voort. Te voet zette leden van het RBTP de achtervolging in. Op de kruising van de Hofstraat en de Drambrandersgracht, losten de wetsdienaren een waarschuwingsschot, die de verdachte ook niet tot andere gedachten bracht.
De politieambtenaren waren genoodzaakt gericht op de verdachte te schieten, waarbij hij in beide benen een schotverwonding opliep. Per ontboden ambulance werd de gewonde verdachte afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor het verkrijgen van medische hulp.
Het gaat om de 19-jarige O.K. die ervan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan gekwalificeerde diefstal, gepleegd bij een constructie en installatie handelszaak. Achter het gebouw is er een tas inhoudende een cutter, schoeisel en kleding, die vermoedelijk aan de 19-jarige toebehoren aangetroffen en in beslag genomen.
De verdachte O.K. verschafte zich toegang tot het gebouw, door het traliewerk van de voorgevel op de bovenverdieping te forceren.
De 64-jarige benadeelde J.A. deed de aangifte op het politiebureau Nieuwe Haven.
O.K. is hangende het onderzoek ingesloten.

BEKIJK OOK
President Santokhi oriënteert zich bij ondergelopen gebieden in Paramaribo