fbpx
Facebook Pagelike Widget

19 doden bij schietpartij Mexico

GFC NIEUWS- Bij een schietpartij tussen rivaliserende drugsbendes zijn in Mexico zeker negentien doden gevallen.

Het geweld vond plaats in de staat Chihuahua, in het noorden van het land.

Volgens lokale media zijn leden van het Juarezkartel in gevecht geraakt met leden van het Sinaloa-drugskartel. Het zou gaan om sicarios van Los Cahiptos, de zonen van drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman.

Toen de politie arriveerde op de plaats delict troffen ze lichamen, machinegeweren, en explosieven zoals handgranaten aan. In totaal zijn negentien mannen om het leven gekomen. Eén persoon werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar het bloedige geweld tussen de drugskartels.

President Lopez Obrador had nog hoop dat door het coronavirus het bendegeweld zou afnemen in Mexico. Dit lijkt niet het geval te zijn. De drugskartels gaan gewoon door met drugssmokkel, handel en liquidaties.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…