fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

18e hulpgoederencontainer VG Himmat/OHM gearriveerd

GFC NIEUWS- Vriendengroep Himmat is in Suriname bekend, omdat zij al bijna 22 jaar in het voorjaar rond het Holi-Phagwa feest naar Suriname afreist.
Alle leden van deze 50-plusgroep leveren een bijdrage om ook iets te doen voor sociaal zwakkeren. Om die reden wordt een container met (medische) hulpgoederen, rollators, rolstoelen en schoolattributen verscheept. Dit jaar is de tweede container met hulpgoederen aangekomen. Daarmee heeft VG Himmat in de afgelopen jaren totaal 18 containers met hulpgoederen naar Suriname gestuurd.
Met dit “Goede doelen project SU” worden sociaal zwakke ouderen, kwetsbare jeugd, scholen, kindertehuizen en sportverenigingen e.a. ondersteund.
Via zakelijke relaties en netwerkcontacten van VG Himmat worden hulpgoederen in Nederland verzameld en waarderen donateurs dit omdat de “hele keten” (verzamelen – opslag – transport – inklaren – uitladen en distributie) in eigen beheer wordt uitgevoerd.
Sinds jaar en dag is Vertraco Shipping een vaste samenwerkingspartner, een onmisbare schakel. Het sociaal werk dat VG Himmat ism met stg. OHM verricht, beperkt zich niet tot enkele weken per jaar maar is een continu proces, omdat het verzamelen en ophalen van goederen gedurende het hele jaar doorgaat.
In Suriname is een netwerk opgebouwd waardoor het hele jaar door hulpverzoeken binnenkomen. Vooral met de Covid-19-pandemie en de enorme verhoging van de wisselkoers zijn de aanvragen vooral voor ziekenhuisbedden enorm gestegen.
Stichting OHM, de belangrijke lokale partner, regelt de importontheffingsprocedures, inventariseert de aanvragen en zorgt er ook voor dat rolstoelen en rollators die niet meer worden gebruikt weer teruggehaald en gerepareerd worden en opnieuw aan behoeftigen worden verstrekt. Op deze wijze wordt ook een stuk nazorg verleend.
De komende weken zullen de hulpgoederen worden verstrekt. VG Himmat en OHM danken eenieder voor hun bijdrage aan dit sociaal project.

OOK INTERESSANT
850 PK supertruck ontworpen voor ultieme overleving