fbpx
ROLLATOR

18e hulpgoederencontainer VG Himmat/OHM gearriveerd

GFC NIEUWS- Vriendengroep Himmat is in Suriname bekend, omdat zij al bijna 22 jaar in het voorjaar rond het Holi-Phagwa feest naar Suriname afreist.

Alle leden van deze 50-plusgroep leveren een bijdrage om ook iets te doen voor sociaal zwakkeren. Om die reden wordt een container met (medische) hulpgoederen, rollators, rolstoelen en schoolattributen verscheept. Dit jaar is de tweede container met hulpgoederen aangekomen. Daarmee heeft VG Himmat in de afgelopen jaren totaal 18 containers met hulpgoederen naar Suriname gestuurd.

Met dit “Goede doelen project SU” worden sociaal zwakke ouderen, kwetsbare jeugd, scholen, kindertehuizen en sportverenigingen e.a. ondersteund.

Via zakelijke relaties en netwerkcontacten van VG Himmat worden hulpgoederen in Nederland verzameld en waarderen donateurs dit omdat de “hele keten” (verzamelen – opslag – transport – inklaren – uitladen en distributie) in eigen beheer wordt uitgevoerd.

Sinds jaar en dag is Vertraco Shipping een vaste samenwerkingspartner, een onmisbare schakel. Het sociaal werk dat VG Himmat ism met stg. OHM verricht, beperkt zich niet tot enkele weken per jaar maar is een continu proces, omdat het verzamelen en ophalen van goederen gedurende het hele jaar doorgaat.

In Suriname is een netwerk opgebouwd waardoor het hele jaar door hulpverzoeken binnenkomen. Vooral met de Covid-19-pandemie en de enorme verhoging van de wisselkoers zijn de aanvragen vooral voor ziekenhuisbedden enorm gestegen.

Stichting OHM, de belangrijke lokale partner, regelt de importontheffingsprocedures, inventariseert de aanvragen en zorgt er ook voor dat rolstoelen en rollators die niet meer worden gebruikt weer teruggehaald en gerepareerd worden en opnieuw aan behoeftigen worden verstrekt. Op deze wijze wordt ook een stuk nazorg verleend.

De komende weken zullen de hulpgoederen worden verstrekt. VG Himmat en OHM danken eenieder voor hun bijdrage aan dit sociaal project.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.