18e hulpcontainerproject VG Himmat en OHM afgesloten

GFC NIEUWSREDACTIE- De uit Nederland afkomstige Vrienden Groep (VG) Himmat komt dit jaar vanwege Covid-19 niet meer naar Suriname in verband met Phagwa.

De afgelopen dagen zijn alle goederen uit de 18e container verdeeld onder instellingen en behoeftige personen. Hiermee is dit hulpgoederenproject 2020 afgesloten.

Enkele instellingen en scholen die in aanmerking kwamen, zijn het Kwatta Sportcentrum, medische centra en klinieken te Paramaribo, Wanica, Powakka en Nickerie, huize Albertine, stichting buitengewoon onderwijs, kinderhuis Sanatan Dharm, de Fernandes school, de Grietjebie school en een afgebrande school te Paranam.

Aan senioren en gehandicapte burgers zijn ongeveer 50 stuks rollatoren ziekenhuisbedden en rolstoelen en pampers gedoneerd.

De scholen kregen stoelen, tafels, lees-en leerboeken en speelgoederen, spelletjes mee terwijl arme burgers ook blij werd gemaakt met diverse kleding.

VG Himmat heeft in de afgelopen jaren ondersteund door Stichting OHM Suriname een groot netwerk van personen, instanties en organisaties leren kennen die behulpzaam zijn bij de invoer, opslag en distributie van deze hulpgoederen.

VG Himmat en OHM danken het ministerie van Financiën voor de ontheffing van invoerrechten, en alle partners en vrienden.

OHM Suriname dankt de leden van VG Himmat voor hun jaarlijkse inzet en bijdrage aan Suriname alsook alle donoren, ondersteuners, bedrijven en vrienden voor dit 18e succesvolle seva project.

In april wordt de 19e container verwacht.

Overige berichten