18-jarigen worden nu ook gevaccineerd

GFC NIEUWSREDACTIE- Vanaf 3 juni kunnen personen vanaf de leeftijdsgroep van 18 jaar zich laten vaccineren tegen Covid-19.

Er arriveren nog meer ladingen COVID-19-vaccins. “Er is genoeg”, verzekerde president Chandrikapersad Santokhi die ook de groep die niet wenst te vaccineren oproept om geen fake nieuws te verspreiden over de vaccins.

De president riep ook alle leiders om hun verantwoordelijkheid op te pakken en te gaan voor het vaccineren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw (124) die beweert de oudste persoon op aarde te zijn is gevaccineerd tegen Covid-19

Santokhi heeft de totale samenleving opgeroepen zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Wanneer een groot deel van de bevolking al gevaccineerd is, kan de regering beleid uitstippelen om over te gaan naar het normale leven.

De totale regering heeft zich reeds laten inenten en volgens het staatshoofd is daarmee een goed voorbeeld gegeven naar de gemeenschap toe.

De situatie is allesbehalve rooskleurig. De regering ziet in het vaccineren een belangrijk middel om de pandemie onder controle te krijgen en langzaam naar normalisatie over te gaan.

Tijdens de parlementsvergadering donderdag toonde het staatshoofd zich ingenomen met de hulp die van bevriende naties en multilaterale organisaties is ontvangen in de strijd tegen het virus.

Ofschoon de regering diverse maatregelen heeft getroffen, maakt de president zich zorgen over het feit dat de besmettingen nog heel hoog zijn. De inzet van elke burger is noodzakelijk om succes te boeken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname zal komende decennia te maken krijgen met extreme regenbuien en hogere temperaturen

Er zijn al te veel levens verloren gegaan. Bedrijven moeten ook realiseren dat medewerkers zoveel mogelijk van huis uit te laten werken. Niet-essentiële zaken hebben hun deuren opengedaan met alle risico’s voor de samenleving.

Het staatshoofd vroeg zich af wat dan belangrijker is. Dit terwijl ziekenhuizen met grote problemen zitten om burgers medische hulp te bieden.

Als mensen bereid zijn zich aan de maatregelen te houden en eenieder zich laat vaccineren, denkt de president dat binnen 6-8 weken een significante daling van besmettingen een feit zal zijn. Het ligt binnen handbereik als eenieder zich laat vaccineren.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten