18-jarige 5e verkeersdode, broer in kritieke toestand

De 18-jarige Chys Doelare heeft zaterdag het leven gelaten na een verkeersongeval aan de Magentaweg. Chys was als mede-inzittende in een voertuig dat door zijn broer Raoul werd bestuurd, meldt de politie vandaag.

Raoul is zwaargewond per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. Hij was niet aanspreekbaar en is in kritieke toestand opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de broers met het voertuig reden over de Magentaweg komende vanuit de Indira Gandhiweg richting de Magentakanaalweg. Raoul die vermoedelijk met een hoge snelheid reed, moet op een bepaald moment de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. Hij kwam daarbij tegen een elektrische mast aan, waarna de pick-up over de kop sloeg. Chys overleed ter plekke.

Vanwege de gezondheidstoestand van de broer kon niet worden vastgesteld of hij onder invloed van alcohol heeft deelgenomen aan het verkeer.

Het ontzielde lichaam van Chys is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van deze verkeersslachtoffer staat de verkeersbarometer landelijk op 5.

De verkeersunit van regio Midden is belast met dit onderzoek.(GFC)

Overige berichten