fbpx
18 bootslieden ingesloten voor mensen- en goederensmokkel

GFC NIEUWS- De politie van Albina en militairen hebben in de periode van zaterdag 4 april tot en met maandag 20 april opgetreden tegen achttien bootslieden op de Marowijnerivier.

Die bootslieden hebben gepoogd personen en/of goederen vanuit Albina naar Frans-Guyana te smokkelen.

De passagiers en de bootslieden zijn overgebracht naar het politiebureau Albina alwaar zij werden gescand door personeel van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) om na te gaan of zij symptomen van Covid-19 vertoonden. Dat bleek niet het geval te zijn.

De passagiers zijn heengezonden, maar de bootslieden zijn door de politie in verzekering gesteld. Hun boten, buitenboordmotoren en de goederen zijn in beslag genomen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.