Daken weggerukt, boom omgevallen en EBS-palen omgevallen en in brand

GFC NIEUWSREDACTIE- De brandweer moest gisteren uitrukken nadat twee rijen zinkplaten van een woning in de omgeving van de kruising Coesewijnestraat en Nieuw Weergevondenweg waren weggerukt door hevige winden.

Aan de Soekwastraat is ook de dakbedekking weggewaaid.

In beide gevallen is een dekzeil geplaatst als noodbedekking.

Tegen kwart voor acht ’s vond kreeg de brandweer ook een melding dat een boom is omgevallen aan de nieuwe Charlesburgweg. De boom kwam op het elektriciteitsnet en het wegdek terecht.

Elders stond ook een EBS-paal in brand.

Veel delen van het land hadden wateroverlast. Onder meer stond de Covid-isolatieruimte op het terrein van de KKF onder water.

Niet alleen in Suriname, maar ook Guyana had gisteren heel veel last van harde regen, harde windstoten, onweer en wateroverlast door tropische storm Elsa die ten noordwesten van de landen in de Atlantische Oceaan raast.

Elsa trekt met een gemiddelde snelheid van 42 kilometer per uur west- tot noordwestwaarts. Het weerpatroon neemt in de komende 24 tot 36 uur boven steeds warmer wordend zeewater nog in snelheid en kracht toe.

Naar verwachting komt Elsa in het weekend aan in het Caribisch Gebied met windsnelheden tot 100 kilometer per uur en nog zwaardere windstoten, veel regen en mogelijk wateroverlast.

Overige berichten