fbpx

179 militairen Directoraat Nationale Veiligheid gedecoreerd

GFC NIEUWSREDACTIE- Als waardering voor hun trouwe dienstjaren zijn 179 militairen die ingedeeld zijn op het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in Suriname gedecoreerd.

President Santokhi sprak de decorandi bemoedigend toe waarna hij persoonlijk vier leden decoreerde. Dit vond plaats op 29 december.

De DNV-militairen zijn voor respectievelijk 10, 15 en 20 dienstjaren gedecoreerd.

Naast president Chandrikapersad Santokhi waren aanwezig de directeur van Defensie, Sherif Abdoelrahman, die minister Krishnakoemarie Mathoera vertegenwoordigde, en DNV-directeur Shivanand Ramlall.

Het ministerie van Defensie heeft in samenwerking met de afdeling Personeelszaken van de DNV zich ingespannen om alvast de achterstanden in huldigingen van het jaar 2016-2017 in te lopen.

President Santokhi was verheugd dat de decoratie voor de jaarafsluiting kon geschieden. Hij gaf ook aan te werken aan de reorganisatie van alle diensten belast met toezicht ter opvoering van de veiligheid in Suriname.

BEKIJK OOK
Muziektheatervoorstelling Apinti & Sambura op tournee door Suriname

“De nationale trots, discipline en integriteit zijn zaken waarop gelet wordt als er gewerkt wordt aan de kwaliteit van de veiligheid in Suriname”, stelt de president.

Het staatshoofd zei het komend jaar te investeren in trainingen en het opvoeren van de professionaliteit van de militairen.

Er moet gewerkt worden aan de professionalisering en het herstel van het imago van het DNV. “Het komend jaar wordt een jaar van actie, implementatie en het neerzetten van resultaten”, aldus de president.