fbpx

17 jarige jongen schaamt zich voor zijn eigen stem en praat daarom zo min mogelijk

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 17- jarige jongen heeft aan zijn vrienden in de sportschool verteld dat hij het liefst helemaal niet meer praat met vreemden en zelfs familieleden met wie hij een hechte band heeft.

De tiener uit Den Haag vindt dat hij steeds negatieve opmerkingen krijgt over zijn stem die volgens hem veel te hoog is. Door de talrijke commentaren heeft hij een minderwaardigheidscomplex ontwikkeld en schaamt hij zich voor zijn stemkwaliteit.

Een deskundige legt uit aan GFC uit dat jongens hun strottenhoofd vrij klein zijn voordat ze de pubertijdsleeftijd bereiken. Ook zijn de stembanden nog klein en dun, wat zorgt voor een stemgeluid dat hoger is.

OOK INTERESSANT
Google-zoekopdrachten 'ben ik homo?' in 19 jaar met 1300 procent gestegen

Maar naarmate zij door de puberteit gaan, wordt het strottenhoofd groter en worden de stembanden langer en dikker. Dit zou moeten zorg dragen voor een lagere mannelijkere stemtoon.

De Europese gezondheidsexpert Jonathan Clarke heeft de jongeman geadviseerd om zijn testosterongehalte en DHT- niveau te laten meten. Mogelijk zijn die te laag.

Volgens de topexpert maakt het hormoon testosteron de stembanden dikker en zorgt voor een mannelijke stem.

Foto ter illustratie.