Caricom-staatshoofden en -regeringsleiders houden spoedvergadering

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft op 13 september met een delegatie deelgenomen aan de 16e speciale spoedvergadering van de Caricom-staatshoofden en -regeringsleiders in het kader van de Covid-19-situatie in de regio.

De vergadering die via videoconferentie werd gehouden werd geleid door de zittende voorzitter, premier van Antigua en Barbuda, Gaston Browne.

De Caricom-staatshoofden en -regeringsleiders hebben zich gebogen over de uitdagingen in de strijd tegen de Covid-19-pandemie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotentie, hoge bloeddruk en de link met het gebruik van mondwaters en tandpasta’s met fluoride

De grootste uitdaging waar de regio mee te maken heeft is de verspreiding van het virus in de regio en de opkomst van de Delta variant.

Voorts ligt de bezorgdheid in de verhoogde graad van ernstige zieke patiënten welke kan leiden tot een grotere druk op het gezondheidszorgsysteem, overvolle spoedeisende hulp afdelingen, ziekenhuizen zonder zuurstof en ventilatoren.

Een andere uitdaging waar mee men te kampen heeft is het feit dat veel mensen nog twijfelen of weigeren om zich te laten vaccineren.

Met deze vergadering zal worden nagegaan hoe de regio nauwer kan samenwerken op het gebied van Covid-19 om de situatie in de regio op dit moment beter te beheersen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten